SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

Geleneksel 4'üncü Sosyal Bilimler Festivali

Geleneksel 4'üncü Sosyal Bilimler Festivali "SOS-FEST 4" Gerçekleştirdik

 

Meslek Yüksekokulumuzda yıl sonu festivali olan  “4’üncü Geleneksel Sosfest”   kapsamında yakın zamanda hayatını kaybeden Dr. Öğretim Üyesi Saffet Sarı için anma ve Aşçılık programı öğrencilerinin kepçe devir teslim törenleri gerçekleştirildi.

Meslek Yüksekokulumuzda gerçekleştirilen programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Abdullah Eren, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Doç. Dr. Cemile Bahtiyar Karadeniz yapılan bu etkinliğin yakın zamanda hayatını kaybeden Dr. Öğretim Üyesi Saffet Sarı’nın vermiş olduğu ders kapsamında düzenlendiğini belirterek "Geleneksel hale getirdiğimiz Sosfest programının 4’üncüsünü gerçekleştirirken aynı zamanda yakın bir zamanda kaybettiğimiz değerli hocamız Dr. Öğretim Üyesi Saffet Sarı'yı özlem ve rahmetle anmak için burada toplandık. Saffet hocamız bizim için arkadaştan öte bir dost, kardeş, ağabey, öğrencileri için de hocadan öte bir babaydı. Eksikliğini gün geçtikçe daha fazla hissediyoruz. ” dedi.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Abdullah Eren, “Bugün burada öğrenimlerini başarı ile bitirecek olan Aşçılık programı öğrencilerimizi ve hocalarımızı tebrik ediyor, yetişmekte olan öğrencilerimize başarılar diliyorum. Genç aşçılarımızın insan ve toplum sağlığını doğrudan etkileyen aşçılık mesleğini hakkıyla yapacaklarına, yemek kültürümüzü gerek yurt içinde gerekse yurt dışında en iyi şekilde tanıtacaklarına ve böylece ülkemizin gelişimine önemli katkılar sağlayacaklarına inancımız tamdır. Bu yıl düzenlenen bu programı Saffet hocamızı kaybetmenin üzüntüsü içerisinde gerçekleştirirken kendisini rahmetle yad ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, “Ordu Üniversitesi olarak Saffet hocamızın ismini bu okuldaki konferans salonuna vererek yaşatmak istedik. Öğrencileri olarak şunu unutmamanız gerekir ki hocanızın size gösterdiği çabanın karşılığını en iyi şekilde vermeli, ona layık olmaya çalışmalısınız. Tekrar kendisine rahmet, eşine ve çocuklarına başsağlığı diliyorum. Diğer yandan mezun edeceğimiz aşçılık bölümü öğrencilerinin devir teslim töreni için buradayız. Bizler öğrencilerimizi diplomalarını vererek mezun ediyoruz fakat önemli olan şey o diplomaların karşılığını ne kadar bulduğudur. Aşçılık öğrencileri olarak sizleri şanslı meslek sahipleri olarak görmekteyim, çünkü turizm sektörünün ihtiyacını önemli oranda giderecek sizlersiniz. Bu vesile ile sizlerin üzerinde emeği olan çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından program, Kur’an-ı Kerim tilaveti, Aşçılık programı öğrencilerinin kepçe devir teslim töreni ve Meslek Yüksekokulumuz konferans salonuna Dr. Öğr. Üyesi Saffet Sarı'nın adının verilmesi ile devam etti.


Eklenme Tarihi : 02-05-2019 09:55:20