SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULUMUZDA 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ YAPILDI

Saat 13:00 başlayan programı Yönetim ve Organizasyon Bölümü, İşletme Yönetimi Programı 2. Sınıf öğrencileri düzenledi. Programda; genel sunumu yapan işletme programı 2. Sınıf öğrencisi Nilay Özçelik; dünya kadınlar günü hakkında kısa bilgiler vererek, bu günün hangi aşamalardan geçerek kadınlar günü ilan edildiğini ve kutlanmasındaki amaçlardan bahsetti. Öğrencilerimizden Ayça KABADAŞ; Tarihimizde iz bırakan kadınlar hakkında bilgilendirmeler yaptı. Sedef MİŞE adlı öğrenci; İlk kadın milletvekillerinden ve iş kadınlarımızdan örnekler vererek kadının toplumdaki yerine vurgu yaptı. İşletme programı 2. Sınıf öğrencimiz Kübra Felek; Türk Töresinde ve Kültüründe kadının yeri adlı konuşmasında, toplumumuzdaki bazı ön yargılara dikkat çekti.

Sosyal bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Prof. Dr. Sayın Abdullah Eren yaptığı konuşmada; “ Meslek yüksekokulumuzun kıymetli akademik ve idari personeli kıymetli öğrencilerimiz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten duygularla kutluyorum.

Kadınlar bizim annelerimiz, eşlerimiz, kız kardeşlerimiz, kızlarımız olarak hayatımızın en kıymetli varlıklarıdır. Onlara değer verdiğimiz ölçüde insan olabilir, gelişebilir ve geleceğimize güvenle bakabiliriz.

Ne yazık ki dünya üzerinde en büyük acıları kadınlar yaşamaktadır. Ne yazık ki gerek savaşlar ve göçler, gerek erkek şiddeti, gerekse ayrımcılıklarla kadınlar asla hak etmedikleri muamelelere maruz kalmaktadır.

Dünyanın her yerinde, özellikle bizim coğrafyalarımızda, en büyük ıstırapları onlar çekmektedir. İnsanlarımızı ve toplumumuzu bilinçlendirmelerimiz ve gerekli önlemleri almadığımız sürece, bu durum böyle devam edecektir.

Tabi ki bu durum böyle devam etmemelidir ve etmemesi için de bütün insanlarımıza, kadınların, hassasiyetle korunması gereken en değerli emanetler olduğu bilincini, en küçük yaştan itibaren kazandırmamız şarttır.

Aslında bu bilinç, cennetin anaların ayağının altında olduğu düşüncesini benimseyen toplumumuzda mevcuttur. Fakat ahlâkî gelişiminde zayıflık bulunan ve insani değerleri özümseyememiş kimseler, kadına hak ettiği vermek bir yana, onları aşağılamakta ve onlara fiziksel ve psikolojik baskılar yapmaktadır. Bunlardan daha da acısı kadın cinayetleri ve istismarlar, toplumumuzun en büyük kanayan yaralarıdır.

Bizler, bu problemlerin çözümünü başkalarından beklemek yerine, ilk önce kendimizden ve daha sonra yakın çevremizden başlayarak üretmekteyiz. Hani meşhur bir söz vardır, herkes kendi evinin önünü süpürse her yer pırıl pırıl olur.

Bizler, ilk önce varlık sebebimiz olan ve bizim için her türlü fedakârlığı yapan annelerimize, hayat mücadelemizde yanımızda olan eşlerimize, ciğer parelerimiz olan kız kardeşlerimize ve kızlarımıza, okulda bütün zorluklara rağmen eğitimlerini sürdürmeye çalışan kız arkadaşlarımıza elimizden gelen her türlü güzel davranışı ve saygıyı hakkıyla sergilemeliyiz.

Çevremizde gördüğümüz olumsuzlukları “bana ne” demeden düzeltmeye çalışmalıyız.

Bunun aksi davranışlar, kendimize ve ailemize toplumumuza en büyük kötülüktür. Şunu unutmamalıyız ki, kadına yönelik her türlü şiddet, sadece kadını değil, bütün toplumu yaralayıp felaketlere sürüklemektedir.”

Konuşmama son verirken, burada bulunan özellikle çalışanlarımıza ve öğrencilerimize seslenmek istiyorum. Her biriniz bizim için çok değerlisiniz, başımızın tacı, gözümüzün nurusunuz.

Bunca zorluklara, omuzumuzdaki kat kat yüke rağmen, hayatta var olabilmek için canla başla mücadele ediyorsunuz. Gayretleriniz, her türlü takdire şayandır.

Sizleri ve burada bulunan herkesi saygı ve sevgi ile selamlar, hem kadınlarımız, hem ülkemiz için mutlu ve aydınlık yarınlar diler, bu güzel ve anlamlı programda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunarım. Sağ olun, var olun. Dedi.

T.C. Ordu Üniversitesi © 2015 Cumhuriyet Yerleşkesi PK 52200 Merkez / ORDU Telefon : 0 ( 452 ) 226 52 00