SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

Muhasebe ve Vergi Uygulama Programı Öğrencilerinden Demirler Tarıma Ziyaret

Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Muhasebe Finans Ve Denetim Kulubü, Meslek Yüksekokulumuz Muhasebe ve Vergi Uygulama bölümü öğrencileri ile birlikte, Altınordu ilçemiz Organize Sanayi bölgesinde bulunan Demirler Tarım İnşaat Gıda Ltd Şti’ne teknik gezi etkinliği gerçekleştirdi.

Demirler Tarım İnşaat Gıda Ltd Şti fındık fabrikası Ordu’da organize sanayi bölgesinde bulunmaktadır. 2019 yılında  İş İnsanı Uğur DEMİR tarafından satın alınıp faaliyete geçmiştir. Fabrika kabuklu fındıktan natural iç fındık üretmektedir. Firmanın 3 adet  fındık kırma taşı bulunur ve günlük 75 ton natural fındık üretebilmektedir. Aylık 2000 ton fındık kırımı gerçekleştirilmektedir. 4 adet fındık seçme bandı vardır ve her banda 15 işçi ve toplamda 60 fındık seçme elemanı istihdam edilmiştir. Demirler Tarım İnşaat Gıda Ltd Şti piyasaya ürün olarak naturel iç fındık ve fındık kabuğu sunmaktadır.

Etkinlik kapsamında firma ziyareti yapılmış, fabrika gezilmiş, kabuklu fındığın naturel iç fındığa nasıl dönüştüğü üretim bandında görülmüştür. Firma sahibi Uğur DEMİR öğrencilerimize çeşitli ikramlarda bulunarak öğrencilerimizi ağırlamış ve program fotoğraf çekimi ile sona ermiştir.


Eklenme Tarihi : 02-04-2024 15:03:55