Muhasebenin Dünü, Bugünü ve Yarını Konulu Söyleşi

1-7 Mart Muhasebe Haftası kapsamında Ordu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası tarafından okulumuz çok amaçlı salonunda Muhasebe ve Vergi Bölümü öğrencilerine yönelik olarak “Muhasebenin Dünü, Bugünü ve Yarını” konulu söyleşi düzenlendi.

Açılış konuşmasını Muhasebe ve Vergi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Engin Yurdasever’in yaptığı söyleşide Ordu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Sayın Bahadır Baş öğrenciler için kariyer hedefleri belirlemenin, vizyon sahibi olmanın ve hedefler uğruna pes etmeden çalışmanın önemine vurgu yaptı. Oda Onursal Başkanı Sayın Ertuğrul Yüksel muhasebenin tarihsel süreçteki yolculuğunu ve bugüne kadar yaşadığı kırılma noktalarından bahsetti. Tesmer Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sayın Tuğrul Odabaş ise öğrencilerin mali müşavirlik unvanına sahip olabilmek için izlemesi gereken adımları (diploma, staja başlama sınavı, meslek stajı vb.) anlattı. Oda Sekreteri Sayın M. Ender Sönmez meslek mensuplarının muhasebecilik mesleğine başladıktan sonra yaşayacakları süreci ve mesleğin gelecekte öngörülen değişimini aktardı. Teknoloji ve E-Uygulamalar Komisyonu Başkanı Sayın Durmuş Baştuğ ise Endüstri 4.0 kavramını ve bu yeni kavramın gerek ticari hayata gerekse muhasebecilik mesleğine etkilerinden bahsetti.

Düzenlenen söyleşi Teşekkür Belgesi takdimi ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

Eklenme Tarihi : 08-03-2022 12:07:10